zondag 26 april 2009

And they called it a Ho Garden

Een weekend lang Amerikaans tuig spelen in Western MassachusettsWeg met het huiswerk! Het weer was te mooi om in mijn dorm te bivakeren. Met nog maar twee weken te gaan in de states was het tijd alle remmen los te gooien, en uiteraard doe je dat niet alleen; Jeff haalde me op om een weekend lang rond te hangen in zijn stad in het westen van Massachusetts. Chikopee, Holyoke, Northampton & Springfield, maar onze eerste stop was Salem.

Salem is een zeer oude stad (ouder dan boston) met een historische haven en een belangrijke rol in de geschiedenis van de Amerikaanse heksenjacht. Dit betekende dat overal heksen/ wicca / halloween winkels waren...en een piraten museum haha. Hier hebben we gelunched en een biertje gedronken. Tot mijn genoegen vonden we een terras dat Hoegaarden schonk, en het mooiste was nog dat Amerikanen het uitspreken als Ho Garden whaha.
Daarna via de turnpike richting Chikopee gereden, waar we even een spannend moment hadden toen iedereen massaal en zonder duidelijke reden heel hard ging remmen. Auto's wijkte zelfs uit naar de berm en de rem van Jeff's auto maakte sinsdien een beangstigend piepend geluid. Maar gelukkig zijn we veilig aangekomen in Chikopee, waarna we na een korte rondleiding in het kleine pitorseke huisje van Jeff en zijn ouders + gehandicapt (en heel schattig) broertje heb ontmoet, doorgereden zijn naar Northampton. Ondertussen nog gestopt voor dinosaurus voetstappen en een semi legale graffity muur bekeken. In Northampton wat ateliertjes bezocht, waar de verkoopster ons blijkbaar zag als een stel en een schilderij van 3000 dollar aan ons wou verkopen, heel grappig tavereel. Daarna zijn we naar de campus van Smith University gelopen, waar ze niet alleen het vredespaleis in het klein hadden nagebouwt, maar ze hadden ook een grote tuin die geheel in de bloei was. Helaas had ik mijn camera in de auto laten liggen dus hier geen visueel verslag van. Daarna lekker gebarbequed met de grootste steaks die ik ooit heb gezien en daarna wezen pubcrawlen in North Hampton. Flink biertjes gepopt, waaronder The Steamer en Hopzilla geprobeerd.

De volgende ochtend eerst ontbeten met vierkante hamburgers bij Wendy's, en daarna richting mount Tom (echt geniale naam) voor een hike om te genieten van het mooie weer en het uitzicht. Na een flinke klim hadden we een mooi uitzicht over de Pioneer valley en stuitte we op een ruine van een oude herberg...nice!
Toen kwamen we erachter dat we totaal geen drinken meer hadden dus werd het tijd voor wat ambachtelijk ijs en daarna shoppen voor de volgende barbeque...in walmart!
En uiteraard is dit een amerikaans cliche, alles is groot, vooral de mayonaise haha
En dan werd het tijd om het vlees te braden...met jack daniels barbeque saus!
Na wat kilo's vlees en aardig wat Sam Addams Summer Ale in onze magen zijn we richting springfield gegaan voor de volgende pubcrawl. Onderweg werd het me uitgelegd dat dit de springfield is waar de simpsons op gebaseerd zijn. Ondanks dat er een stuk of 6 Springfields in de vs zijn, is dit de enigste Springfield met een spoorweg erdoor heen, net zoals de springfield in de simpsons (denk aan the wrong side of the track). Ook Mayor Quimby spreekt net zoals Kennedy, die hier uit de omgeving van Springfield komt, en als laatste wapenfeit komen de makers van the Simpsons ook uit de omgeving van dit stadje, dat vandaag de dag vooral bekend is van Porturecan scum & white trash. We parkeerde zorgeloost naast een parkeerplaats waar Jeff doodleuk vertelde dat er laatst een schietpartij was...juist.
Op naar de Saltydog Saloon, een motorcycle bar met Riding Bull, waarop visueel interesante taferelen zich plaatsvonden.
Daarna nog naar een andere bar gegaan waar we heerlijk op een patio (soort van terras) hebben gebiert, veel quasiebekenden van Jeff ontmoet en ook kwam ik tot de ontdekking dat die ene leuke kleine meid eigenlijk al een kind had...wow... welkom in springfield
De volgende ochtend was het alweer richting Boston, het huiswerk wacht al op me en er staat nog een diner met mijn zus op me te wachten, wel kan ik zeggen dat ik weer veel bizarre, interesante en memorabele dingen heb gezien in 1 weekend. Een roadtrip door de amerikaanse cultuur, des te verder van de kust, der te clichematiger de amerikanen (en het landschap) worden. En terwijl ik door een drive-through starbucks mijn koffie bestel, kan ik er best wel om lachen.

Toedels & liefde

1 opmerking:

  1. OOwwww ziet er allemaal lekker uit hoor, ook jij met je geweldige nieuwe coupe de kort! Nou jij naar de Wall-Mart wij naar de K-Mart zeg ik! Alles groot en mega Bizar niet? Koert komt hierheen over een maand en dan gaan we op reis! kom jij nog langs? Heb je al biggetjesgriep?

    Kuskuskus xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen