donderdag 2 april 2009

Eindelijk klaar!

Ja hoor, na vele uren bloed, zweet en tranen is mijn project voor digital illustration eindelijk af! Whohoo, dat moet vanavond gevierd worden :D Voor de geintreseerde heb ik verschillende fases opgeslagen.
Om wat diversiteit in mijn portfolio te creƫren besloot ik een science fiction stuk te maken, na wat doodelen kwam ik op het idee een hypermoderne robot tegen een opwindspeeltje te zetten.Omdat een ronde vorm in perspectief altijd lastig is besloot ik hem eerst snel te renderen in Blender, een gratis 3d programma, zeker aan te raden om te downloaden.
Daarna heb ik de render in photoshop overgetrokken in paden, zo kreeg ik een helder draadmodel van de figuren.
Een snelle rendering en het plaatsen van het licht en kleurbepaaling. Hier had ik meerdere versies van gemaakt (colorcomps) en deze hierboven was naar mijn mening het interesants.
Om de compositie en het gevoel van diepte te versterken zette ik er een snelweg bij, let hierbij op het feit dat alle lijnen van de snelweg richting 1 van de 2 robotten wijzen. Compositietheorie is n baas.
Daarna renderen, texturen toevoegen en details erin schilderen, wat met levels, variations & photofilters experimeteren en zie hier het werk in zijn uiteindelijke versie, kan zo de portfoliomap in :D

toedels & liefde

1 opmerking: