zondag 15 maart 2009

St Patrick parade

Weinig landen vieren een nationale feestdag van een ander land, ook op dat opzicht is de VS weer een geval apart. Dinsdag as is namelijk St Patrick's day, een dag ter ere van de beschermheer van Ierland, maar aangezien het geen officiele feestdag is werd de parade ervoor simpelweg vandaag gehouden. Ik wist niet echt wat ik van deze parade moest verwachten, maar 1 regel was duidelijk; kom in het groen. Laat ik nou net geen groene kleding bij me hebben, damn. Gelukkig kwam ik weg met een geleend brilletje en 'groen' gespoten haar (wat achteraf geel bleek te worden).Btw, check pino op de achtergrond :P.
Het zonnetje scheen dus we vonden een mooi plekje op een heuvel die aan de route lag en toen werd het mensjes kijken. Het leek net koningendag, maar dan in het groen. Alles / iedereen was iers vandaag, het liefst nog met klavertjes en de typerende groene kettingen.
Denk met de St Patrick parade niet aan een carnevals parade, okee, sommige mensen zijn verkleed, maar het is eerder een eerbetoon aan alle gemeentelijke / vrijwilligers instanties. De politie liep mee met de optocht, met veel linten, vaandels en vlaggen, de bereden politie, de brandweer, de state troopers, de sheriff, het rode kruis, het leger, de burgemeester, de goeverneur van Massachusetts, Miss Boston en 1 Vietnam veteraan met overgewicht. Tussen elke drie a vier groepen mensen was er een fanfare band met doedelzakken, kilten en riverdance dames. Terwijl ik genoot van het weer bleef de vraag maar door mijn hoofd dreunen; "waren doedelzakken en kilten niet schots?"
Hoogte punt van de parade was zonder twijfel de stormtroopers, simpelweg omdat ik het niet verwachte haha.
Ook zeer iers waren de chinese drakendansers
En uiteraard kan geen enkele St Patrick parade zonder een afsluiting met wat Ierse Folkrock, Het was een feestje!
(nee, dit zijn niet de Dropkick Murphy's, die geven deze week elke dag een St Patty Performance vlakbij Fenway stadium (maar is al maanden uitverkocht)).

1 opmerking:

  1. Jo R to the onnie-boy

    Haha kijk die troopers!! En dacht je dat ze in Ierland geen chinees hebben?? Daarom die draak, dus...

    Ik hou het oppervlakkig, als ik diepgang wil tast ik in me zakken.

    Later homie, peace ouwuh

    BeantwoordenVerwijderen